[O1] Zbliża się 75 tys--coz tam wymienic przy pzregladzie??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • aciu
    Rider
    • 2005
    • 685

Zamieszczone przez Ths
    Dziś rano uświadomiłem sobie że mam nadal letni płyn do spryskiwaczy, który niestety zamarzł. W nocy było -4. Na szczęście zamarzł tylko w kanalikach, w zbiorniczku pływają kostki lodu :| W dzień będzie temperatura dodatnia tak więc powinno puścić.

Pytanie
    Jak poradzić sobie z sytuacją, kiedy w dzień nie ma temp dodatniej a spryskiwacze nadal nie działają. Czy miał ktoś taki przypadek już ?? Jak sobie z tym radzicie.

PS. Kiedyś zamarzła mi woda w zbiorniczku w poprzednim aucie i nalałem denaturatu .. ale to nie jest dobry pomysł . Nigdy więcej
    Jak jestes przeciwnikiem denaturatu to zawsze mozesz wlac czysty spirytus lub techniczny ale to troche droga zabawa ale skuteczna jesli pozostal ci letni plyn
  • herman
    Rider
    • 2005
    • 456

Witam

Zbliżam sie niebawem do 75 tys km..Na co koledzy zwrocic uwage co sprawdzic? co wymienic?
    Jaki ogolnie ASO ma zakres przy tych km??

Pozdrawiam
    --------------

Komentarz

• Paweł T
      Elegance
      • 2006
      • 784

to zwykły serwis olejowy jak 15kkm. Sprawdzić można hamulce, amory, gumy zawieszenia i tyle
      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• herman
        Rider
        • 2005
        • 456

a płyn chłodzący kiedy warto zmienic??
        --------------

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

tego się chyba nie wymienia wcale.
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• herman
            Rider
            • 2005
            • 456

Czyli faktycznie ten pzreglad to nic takiego..
            Kpl filterkow + oliwa i bedzie ok..Jedyne chyba co mam do wymiany z zawiasu to laczniki stabilzatora..Wymienialem w ASO na gwarancji przy 10 tys i zalozyli jakies inne niby lepsze..No i faktycznie byly lepsze ale teraz slychac tam jakies juz skrzypienia z przodu, ale objawów na aucie zadnych nie ma
            --------------

Komentarz

Pracuję...